Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Kasım 2010 Cuma

DENEYECEKLERİM....BEĞENDİKLERİM

Nette gezinirken bazı terifleri çok beğeniyorum...ama hemen deneyemiyor ya da tarifi kaybedebiliyorum. o yüzden bazılarını izinlerini de alarak yayınlamak istiyorum. hem benimde arşivimde bulunmuş olur....Afiyetle

 

DOMATESLİ BEYAZ PEYNİR

Devletsah ın bir tarifi...izinle blogumda yayınlıyorum...yapınca kendi resminide koyucam...bence güzel bir kahvaltılık...
MALZEMELER: ( 2 kişilik)
  • 1 domates
  • 50 gram sert beyaz peynir
  • Zeytinyağı
  • Kekik
  1. Domateslerin kabuklarıni soyup, küp küp doğrayın.
  2. Beyaz peynirleri de küp küp doğrayın.
  3. Minik güveçleri, yoksa fırına dayanıklı küçük kapları zeytinyağı ile yağlayın.
  4. Tüm malzemeyi karıştırıp, kekiğini serpin, kaplara paylastırın ve önceden ısıtılmış 180C - 350 F fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
  5. Afiyet olsun...

SAÇAKLI POĞAÇA 



arnavut ciğeri adlı bloktan...
MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (beyazı hamuruna, sarısı üstüne)
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 150-200 gr. yumuşak beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
Hazırlanışı:
  • 1 su bardağı ılık suyun içinde, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket mayayı eritip, üzeri köklenene kadar bekletin.
  • Üzerine, 1 su bardağı ılık süt, 3/4 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurtanın beyazı ve aldığı kadar un ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Iyice yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanmış hamurdan, cevizden biraz bük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • 10-15 dakika kadar da tepsi de mayalanması beklendikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 C/350 F fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin (poğacaların yumuşak olması için, pişerken fırının içine 1 kase sıcak su koyabilirsiniz).
  • Poğaçalar piştikten sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve üzerlerine havlu örterek soğumaya bırakın (kurumaması icin).
  • Bu arada maydanozu incecik kıyıp, bir kısmını ağız kısmına bulamak icin ayırın, kalanını beyaz peynir ile karıştırın.
  • Poğaçaları ortadan ikiye keserek (bütün ayırmayın, arkasından bir bölümü tutsun) ortalarına beyaz peynirli maydonozdan koyun, kesik yerine de biraz peynir sürüp ince kıyılmış maydonoza bulayın (Beyaz peyniriniz sertse, ağız kısmına krem peynir sürebilirsiniz).
  • Maydanozlar tazeliğini yitirmeden servis yapın...

BRÜKSEL LAHANALI TAVUK

05/12/2007

BOL SEBZELİ TAVUK

Malzemeler :
250 Gr. Brüksel Lahanası
2 Parça Tavuk Filetosu
2 Adet Kabak
1 Adet Havuç
1 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Sivri Biber

1 Adet Orta boy kuru soğan

2 Diş sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı sıcak su
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Kekik, Kırmızı biber
Tavukları yıkayıp kuşbaşı doğradım. Ayrı bir kapta tavukların üzerine zeytinyağı sarımsak kekik tuz ve kırmızıbiberini ekleyerek 1 gece sosta beklettim. Ertesi günde Havuçları, kabakları ve biberleri jülyen doğradım. Ben yine balkonda yetiştirdiğimiz yazdan kalma acı biberlerden bir tane ekledim. Brüksel lahanalarını temizleyip yıka. Soğanları halka halka doğra. Soğan dışındaki sebzeleri 10 dakika kadar haşla. Fırın kabına önce soğanları  Üzerine soslu tavuk ve haşlanmış sebzeleri ekle. 1 çay bardağı sıcak suda eritilen salçayı üzerine gezdirdikten sonra kiraz domatesleri de ekleyerek fırında 30-35 dakika pişirelim.
  Aslında tavuk eklemeden bile pişirilebilir Afiyet olsuuuuunnn…

Bu da pişmiş halinden bir görüntü.

ELBASAN TAVA








Malzemeler;

  • yarım kilo kuzu kuşbaşı _iri kesilmiş tercihtir_
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı etin suyu
  • tuz,karabiber,kekik
Yapılışı;

  1. etleri biraz kavuruyoruz,doğranmış soğanları ekleyip kaburmaya devam ediyoruz.

  2. su ve tuz ekleyip düdüklüde pişiriyoruz.ben oğlumunda yiyebilmesi için fazla pişirdim.

  3. etin suyunu süzün ve 1 çay bardağı ayırın.

  4. yoğurt,un ve yunurtayı bır kapta karıştırın ve etin ayırdığınız suyunu ekleyin._sos beşamel kıvamında oluyor_

  5. etleri fırın kabına alın,baharatları üzerine serpin ve sosu dökün ve ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder