Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Kasım 2010 Cuma

deneyeceklerim ve beğendiklerim-2


Kabak Dolması

sıcak paylaşımlar adlı bloktan....

12/10/2009
KABAKDOLMASI1
Kabak dolmasını pek sevmeyenlere....
Malzemeler
4 adet iri kabak,
200 gr. kıyma,
1 Adet orta boy soğan
1 çay bardağı ince bulgur,
Kırmızı biber, karabiber, tuz,
Kuru veya taze reyhan,
Arzuya göre çeşnili baharat
Sosu için 1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine sarımsaklı yoğurt, dereotu veya maydonoz.
Soğanı olabildiğince ince doğrayıp, kıyma, bulgur ve diğer baharatlarla iyice yoğurulur. Yoğururken gerekirse elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.
Kabakları yıkayıp soyduktan sonra uzunken iki uçtan oyulur. Hazırlanan iç harcı kaşık yardımıyla sıkıca doldurulur. Kabaklar doldurulduktan sonra 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirilirse dilimlemesi daha kolay olur. Dilimlerken dikkatli olmak gerekiyor. Kabakların tamamen ayrılmaması lazım.
Geniş bir tencereye dilimlediğimiz kabakları yerleştirip, suyunu salçasını ve yağını ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine arzuya göre sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış kırmızı biber, dereotu veya maydonozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder