Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Aralık 2010 Salı

merhabalarrrrrrrrrr.............

KAŞARLI MANTAR..............

bu tarif gerçektende çok güzel bir aperatif...pilav ve et ile birlikte sunulunca ya da kahvaltıda çok değişik ve epey bir lezeetli olan bir tarif...ve nerdeyse haftada bir yaptığım bir yemek türü...özellikle büyük mantarlar almaya dikaat edin ki hem doldurması hemde sunumu güzel olsun...mantarları yıkayıp saplarını koparalım....kaşar ve maydanoz karışımını mantarların içine doldurup bir tepsiye dizelim...sapları da yanlara koyalım...biraz tuz ve baharat sepelim..ve fırına verelim...kaşarlar eriyip nar gibi kızarınca hazırrrrrrrr..............



 FIRINDA TAVUKLU PİLAV.....

önce tavuğu suda haşlayalım....baharat ve biraz havuç ve patates katıyorum ben haşlama suyuna...ki daha lezzetli olsun....pirinci sıcak suda yarım saat bekletelim....tencereye bir kaşık tereyağı ve yemeklik yağ koyup pirinci ilave delim...biraz kavurup salça ekleyelim..biraz daha kavurup tepsiye alalım pirinci....üstüne tavuk parçalarını yerleştirip tavuk suyunu süzerek koyalım...sonra da fırına verelim...200 derecede pirinç suyunu çekne kadar pişirelim....afiyetle efendim...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder