Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Ekim 2010 Pazar

Abant Kebapı



Geçenlerde tavuk etinden değişik bir şeyler yapayım.ama ne yapayım diye nette bakınırken gördüm bu yemeği. yapımı zor gibi gözükse de zevkle hazırlanan bir uğraş oldu benim için.ve çok sevilerek yenince de değdi doğrusu.Valla içinde herşey var.doyurucu ve besleyici.Neyse tarife geçeyim.
Malzemeler:
500 gr. kuşbalı tavuk eti
1 küçük soğan
10-15 adet mantar
2 biber (yeşil ya da kırmızı olabilir)
2 domates
tuz baharat

Beşamel sos:
2 kaşık un
2 bardak süt
2 kaşık yağ
karabiber tuz


Krep için:
2 yumurta
2 bardak süt
2 bardak un
tuz


Etleri hızlı ateşte soeteleyin ve soğanları ilave ederek kavurun.Biberleri de kavurduktan sonra mantarları ekleyin ve daha sonra doğranmış domatesini ekleyin.  10-12 dakika kadar pişirin ve suyunu süzün.. suyunu çorbalarda kullanabilirsiniz.
Krep malzemelerini tel yardımıyla çırptıktan sonra teflon tavaya az bir yağ koyarak krepleri hazırlayın.
Bir kaseye önce krebi yerleştirin ve içine tavuklu harçtan koyun ve krebi kapatın, kaseyi ters çevirerek küçük güveç kaselerine yerleştirin. üzerlerine beşamel sos sürün ve kaşar rendesi koyun... fırına verin.kaşarlar kızarınca  servise hazır..yanında bol köpüklü bir ayranla çok nefis oluyor.


ben güveç kaselerinde pişirdim.ama siz tepsi veya borcamda da yapabilirsiniz.Afiyetle...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder