Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Ekim 2010 Cuma

safranca.....

Mantarella...
Bazen uydurduğum yemekler vardır. kimi lezzetli olur kimi........Ama bu mantar yemeği çok güzel ve hafif oldu. Kızım koydu adını, bende çok beğendim ve işte mantarella...

Çok basit ve leziz bir yemek.P.ilav ve kırmızı biber turşusu ile afiyetle yendi sofrada.
1 tabak kültür mantarı, 1 soğan, 1 domates, 3-4 dal maydanoz, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ve baharatlar....

Fırın kabına önce yıkanmış ve büyük parçalar şeklinde kesilmiş mantar ve soğanı döşeyip baharatlarla harmanlıyoruz.üstüne domates dilimleri ve maydanoz ile süsleyip fırına veriyoruz. Fırın ısısı 180 olsun ki ne fazla nede düşük olsun. 15 dk.sonra üzerine kaşar rendesini serpip 5 dk daha pişirelim ve servise hazır.

Mantar temizlerken su içine konursa çok su çekiyor.pişerkende bu suyu salınca sulu bir yemek çıkıyor ortaya doğal olarak.O yüzden ben mantarları yıkarken bir süzgeçin içinde akan suya tutarak yıkamayı tercih ediyorum. Yukarıda fırına koymadan önceki halininde resimi var.Beğeni ve eleştirilerinizi bekliyorum.Tebessümle...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder