Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ekim 2010 Pazartesi

MİSKET KÖFTE

Malzemeler:
  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz (köftenin içine)
  • Aldığı kadar ufalanmış ekmek ya da galeta unu ( ben galeta unu kullandım )
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz (soğanı ovmak için)
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
  • Köfte harcı için gereken malzemeleri iyice yoğurun. Harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (1-2 saat) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın
  • Köfteleri kızgın yağda ara sıra karıştırarak kızartın.
  • Kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün,  yıkayıp, sıkıp kenara alın. kıyılmış maydanozu da soğanlara ekleyip karıştırın ve servis tabağına serpin. Üzerine köfteleri yerleştirin. istediğiniz şeklde servis edebilirsiniz.tamamen hayal dünyanıza kalmış....ister pilavın ortasına....ister domateslerle.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder