Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Ekim 2010 Çarşamba

Akşam Sefası......

Merhabalar efendim.nasılsınız...iyisiniz mutlusunuzdur inşallah.beni soracak olursanız çok iyiyim.
geçtiğimiz pazar şöyle güzel bir sofra hazırladım.resimleri şimdi aktardım pc'ye.kızlarımla birlikte sohbet eşliğinde doyurduk karnımızı....menüde yuvalama çorba, brokoli salatası ve yalancı mantı vardı.resimleriyle birlikte buyrun tarife...

yuvalama çorba....
köftesi için : 250 gr. kıyma, yarım ç.b. ince bulgur, 3-4 dal maydanoz, baharatlar, un, 1 yumurta
terbiye için : 2 s.b. yoğurt, 1 limon suyu, 2 diş sarımsak 
ayrıca 1 kase erişte
üstüne 1 y.k.tereyağ veya zeytinyağ, nane veya kırmızı biber.


köfle malzemelerini un hariç yoğuralım.ve çok küçük parçalar koparıp yuvarlayarak un dolu bir tepsiye koyalım.şöyle bir silkeleyerek köftelerin unlanmasını sağlayalım.4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatalım.kaynayan suya köfteleri ve küçük küçük kırdığımız erişteleri atarak pişirelim.
erişteler yumuşayıp pişince terbiyesini hazırlayalım.çorba suyundan azca sıcak su alalım ki yoğurt kesilmesin.terbiyeyi yavaşça tencereye boşaltıp 1-2 dk.sonra altını kapatalım.üstüne yağımızı yakıp dökelim.hazırrrrrr...........




Brokoli salatası....

yarım kg.brokoli, 2 havuç, 1 küçük garnitür konserve, 1 soğan, 4 y.k zeytinyağı ve istenilen baharatlar....


brokoli dallarına ayrılır..havuçlarda inceşeritler halinde dilimlenir.buharda haşlanır.haşlanmış sebzeler servis tabağına alınır. küçük küçük doğranan soğanlar zeytinyağında pembeleştirilirken garnitür salatası da sebzelerin üstüne dökülüp karıştırılır. yağda kavrulmuş soğanda biraz tuz ilavesiyle salatanın üstüne dökülünce daha ne olsun.....

sebzeleri haşlamak için altaki tencereye az su koydum.üste de içinde sebzeler olan süzgeçi.böylece sebzelerin vitamini içlerinde kaldı...





Yalancı Mantı..........

300 gr.kıymayı 1 küçük soğan, 5-6 dal maydanoz ve istenilen baharatla yoğuruyoruz.yufkayı serip iç malzemeden kenarına koyup rulo şeklinde sarıyoruz.3 parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz.az yağ gezindirip börekler kızarıncaya kadar bekliyoruz.
1 su bardağı suda et suyu tabletini kaynatıyoruz.fırından çıkan böreklerin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz iyice.sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.mantıların üstüne önce yoğurt sonrada kırmızı biberli yağ sosu döküp sizin elelrinizi benim ayklarımı bağlıyoruz.ve geçiyoruz yemeğe......:)))





ağzınızın tadı hiç bozulmasın efendim...tebessümle...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder